МЕНЮ
Кошница

Блог

31 ян. 5 болести по  листата на стайните цветя
0 21734
Kогато са поставени при неподходящи за отглеждане условия, цветята се развиват неправилно и вегетативните им органи функционират непълноценно. Растението започва да губи жизнеността си. Влошената визи..
31 ян. 5 растения за сянка
0 71150
Повечето озеленители рано или късно се сблъскват с проблема как да разкрасят сенчестите места в двора си, без това да нарушава единството на цялата композиция. Важното тук  е да се подберат растения, ..
31 ян. 6 правила за засаждане на луковици в саксии и сандъчета
0 19230
Когато зимата си отива, настъпва най-красивият период, когато става цветно и красиво. За да бъде така и в дома ви – градината, двора, терасата – то непременно трябва да си купите луковици от кокич..
31 ян. 10 растения, които обезателно трябва да присъстват в нашата градина
0 12618
1.Магнолия (Magnolia sp.) - едно от най-красивите декоративни дървета. Цъфтят през пролетта,  преди или след разлистване. Цветовете им  са изключително красиви и задължително трябва да красят градин..
31 ян. Mулчиране
0 1807
Мулчът представлява слой от органичен материал – торф, компост, слама, дървесна кора и др., който се разполага около стъблата на многодишните растения.                                               ..
31 ян. Oтглеждане на вистерия
0 24156
Вистерия е род дървовидни, катерливи листопадни растения от семейството на Бобовите. Произхожда от Япония, Корея, Китай и  източните части на СевернаАмерика. Кръстена е в чест на щатския професор Кас..
31 ян. Oтглеждане на орхидея ванда
0 6660
Естественото обитание на орхидея ванда е Югоизточна Азия, поради което  предпочита ярка светлина и висока влажност на въздуха. Тази орхидея е доста атрактивна с разнобразието си от цветове. Най-разпро..
31 ян. Oтглеждане на орхидея фаленопсис
0 16425
Фаленопсис са едни от най-лесните орхидеи за отглеждане в дома. Ако се спазват няколко прости правила, фаленопсисът ще ви радва няколко месеца с прекрасни цветове. За разлика от много други орхидеи, ..
31 ян. Азиатската красавица Неофинетия
0 1987
Красивата неофинетия произхожда от  Източна Азия. Това растение е открито от шведския ботаник Карл ПетерТхунберг в южната част на Япония. Известно е, че през зимата и началото на пролетта неофинетията..
31 ян. Борба с акарите по цветята
0 14505
Акарите са често срещани неприятели по цветята. Те са  дребни, паякообразни и трудно забележими с просто око. Заселват се по листата и леторастите, хранят се като смучат сок и причиняват характерни по..
31 ян. Важните хранителни елементи за растенията
0 2357
За растежа и развитието на растенията са нужни определени химически елементи. По своите функции и значение, те се разделят на две основни групи: неминерални и минерални. Неминерални химически елементи..
31 ян. Засаждане на  жив плет
0 4767
Красивата картина на един китен и поддържан  двор се нуждае и от красива рамка. Такава рамка може да бъде живият плет. Той би могъл да се направи от различни растения – широколистни и иглолистни. Живи..
Показани от 1 до 12 от 37 (4 страници)