Рейн микс е иновативен продукт , резултат от над десетгодишни изследвания в областта,предлагащ едно решение за всички сезони.

Създателите на Rain mix са вдъхновени от развитието на орхидеите в естествената им среда.В дивата природа орхидеята получава хрантелни вещества от околната среда –от дърветата, с които живее в симбиоза от дъжда...

Тъй като орхидеите могат да цъфтят по всяко време на годината,понякога не е ясно кога да се тори с тор за цъфтеж и кога да се ползва такава за растеж.Проблемът може да бъде разрешен лесно с употребата на балансирана тор целогодишно.

RAIN MIX е тествана от Мичиганския държавен университет.Проучването продължава две години.И резултатите надминават всякакви очаквания-орхидеите участвали в проучването се развивали идеално, а цъфтежа бил обилен и продължителен.

 

 

RAIN MIX е водоразтворима прахообразна тор, която се използва на всяко поливане.Важно е ,водата, която използвате да е мека т.е.да не съдържа твърде много варовик и други минерали.Идеалният вариант е да използвате RAIN MIX с дъждовна или дестилирана вода.

RAIN MIX се основава на следните принципи:

–Целият азот в тази тор се абсорбира директно от растението.Не се съдържа урея,която изисква доста висока температура , за да бъде усвоена от орхидеята,което води до преждевременно разграждане на субстрата ,поради развитие на микроорганизми.

 

RAIN MIX   съдържа калций и магнезий,необходими за развитието на растителните клетки,подпомага растежа на нови корени и листа.

 

RAIN MIX  има ниско съдържание на фосфор.Изследвания показват,че орхидеите рядко имат нужда от завишени нива на фосфор.Високото съдържание на фосфор не подпомага по-дългия и обилен цъфтеж,затова във формулата количеството му е минимално.

 

RAIN MIX  съдържа всички необходими микроелементи : Fe, Mn ,Zn ,Cu ,B ,Mo ,Co

 Важно е да се отбележи ,че RAIN MIX e бавнодействаща тор-резултата от употребата  и ще може да видите след 2-3 месеца .Това е основната идея на създателите и–Вашата орхидея да получава необходимите и хранителни вещества на всяко поливане плавно и по малко,както това се случва в естествената и среда.

 

 Торта се разрежда 1гр. на 2л. вода. и се използва при всяко поливане на орхидеята.

За прецизно дозиране използвайте мерителна лъжичка. Една равна меритерна лъжичка(без връх)е  точно 1 гр.

 

Съхранение:След употреба  затваряйте плътно капака на торта, при прохообразните торове продуктът приема влага от въздуха и това влошава качествата му.Също така е важно да не слагате мокри или влажни мерителни лъжици в продукта.

 

 

RAIN MIX се предлага в следните разфасовки:

 RAIN MIX  140 гр. 

  За поръчка и  повече информация 
ТУК
RAIN MIX  400гр.

  За поръчка и  повече информация 
ТУК


RAIN MIX 1кг.

  За поръчка и  повече информация 
ТУК