За да се развиват добре орхидеите имат нужда от внасянето на някои допълнителни хранителни вещества.Основните вещества с най-голямо процентно съдържание в торовете се наричат макроелементи.Тези с по-малко процентно съдържание се наричат микроелементи.В тази статия ще разгледаме серия от професионални  торове,използвани от производителите на орхидеи по целия свят за постигане на оптимални резултати.  

             

Тор За Орхидеи (За Образуване На Цветоноси) - ЗЕЛЕНА тор-използва се през целия период на развитие на растението.Формулата й е идеално балансирана за всички етапи от развитието на орхидеята. Подомага образуването на цветоноси и цветни пъпки и предпазва от абортирането им. 

             

Тор За Орхидеи (За Oбилен И Продължителен Цъфтеж) - БЯЛА тор-богата на калий. Благодарение на тази тор орхидеите Ви ще цъфтят дълго и обилно.

             

Tор За Орхидеи (За Растеж И Развитие) -жълтата тор е богата на фосфор. Подходяща е при делене и пресаждане на растения. 

             


ТОР КАЛЦИЙ-подходяща за развитието на млади растения.


Тор За Орхидеи (За По-Бърз Растеж ) - Grow -  Чудесен вариант , който

подпомага растежа и развитието на орхидеите. Обогатен е с повече Азот.

Подходящ за млади растения.

 С началото на пролетта е добре да започнете торене на Вашите орхидеи със ЗЕЛЕНА тор.Оптималното количество тор е 1гр. на 1л. вода. През летния период е добре да започнете да внасяте и БЯЛА тор.Торенето се редува ,като зелената тор се използва три пъти, а бялата веднъж.Т.е.ако торите два-три пъти в месеца ,ползвате бялата тор на всяко четвърто торене.Процеса се повтаря до поява на цветоноси.При растения със слабо развита коренова система се тори с жълта тор,до пълно възстановяване на растението.

През есента се тори само със ЗЕЛЕНА тор,като дозировката е 1гр.тор на 1 л вода.

През зимния период торенето силно се редуцира.През този етап на годината се използва ЗЕЛЕНА тор,като количеството и честотата на торене се намалява  - 0.5гр.на 1л.вода веднъж месечно.

Най-добрият начин за торене на орхидеите ,използван масово по света в различни оранжерии е чрез пулверизиране на растенията.Хубаво е това да се случва в началото на деня,за да могат растенията да изсъхнат добре и с падането на температурите през нощта да не се създадат предпоставки за задържане на вода между листата и гниене.Също така растенията не бива да бъдат излагани на по-силна слънчева светлина ,защото съществува риск от изгаряне на листата.Можете да използвате торовете от серията заедно с фунгициди,акарициди и всякакви препарати за растителна защита-те са съвместими.При използване в комбинация с тези препарати ,торта се добавя последна в разтвора.За да дозирате прецизно торта ,желателно е да ползвате мерителна лъжичка.Когато приготвяте разтвора много е важно мерителната лъжичка да не е с връх, защото при това положение Вашето растение ще получи прекалено много тор.

Специфично за тази серия професионални торове е ,че е бързодействаща,т.е.Вие ще видите резултатите от употребата й още на първата седмица.