Орхидея Цимбидиум - PR1352

Орхидея Цимбидиум - PR1352

Орхидея Цимбидиум - PR1352

  • Произход: Холандия
  • Каталожен номер: PR1352
  • Наличност: Изчерпан
Описание

С ТРИ ЦВЕТОНОСА!

Височина около 70 см

Родината на цимбидиума е тропическа и субтропическа Азия и Северна Австралия. Родът на цимбидиума наброява само около 50 вида, но пък има няколко хиляди хибридни сорта! Цимбидиумите биват епифитни, литофитни или наземни растения. Имат месести корени и тънки кожести листа. В зависимост от вида размерът и формата на псевдобулбите им варира от едри и закръглени до едва забележими задебеления на стъблата.

МЯСТО: Цимбидиумът обича светло място и свеж въздух. Mоже да гледате вашият цимбидиум на терасата или на двора, приберете го ако температурите паднат под 5 градуса.

ТЕМПЕРАТУРА: Не обичат горещото време, добра температура за тях е 17-25 градуса през лятото и 5-15 градуса през зимата.

ВЛАЖНОСТ: Цимбидиумът обича висока влажност, която може да се постигне с опръскване. Те складират хранителни вещества и вода - в естествената си среда по този начин преживяват сушата.

ПОЛИВАНЕ: Поливането е ключов и важен момент при цимбидиума. По време на цъфтеж се полива по-умерено докато по време на растеж се полива по-обилно. През лятото когато е горещо и сухо е добре да се полива през 5-7 дни, а зимата през 9-12 дни.

ПОЧВА: Добрата почва за цимбидиум е смес от глина, малко чакълест пясък, компост, торф и дървесна кора. Желателно е добър дренаж на дъното на саксията, за добра вентилация.

ТОРЕНЕ: Правилното торене играе важна роля за формирането на цветни стъбла. През пролетта и лятото се препоръчва торене през седмица до две с тор в съотношение 30-10-10 по време на растеж. В началото на септември променете на 10-30-20 ,така се формират цветните стъбла. Зимата се тори веднъж месечно.

ПРЕСАЖДАНЕ: Пресаждането на цимбидиума се извършва пролетта, след прецъфтяването му. Пресаждането се прави през 2 години ,като трябва да осигурите място за растеж на растението през тези две години, но не в прекалено голяма саксия. Обичат да им е тясно и ако е много голяма саксията ще хвърлят сили в растеж на корени и няма да цъфтят.

СЪВЕТИ:

1. При високи температури пръскайте растението.

2. Преполиването може да е фатално!

3. Не излагайте цимбидиума на пряка слънчева светлина.

4. Пресаждайте през пролетта.

5. При пресаждане оставяйте минимум 3 булби в средата на саксията.

Коментари от FACEBOOK

Внимание: HTML не се допуска!
    Лошо           Добро