МЕНЮ
Кошница

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Този уеб сайт, наречен онлайн магазин, се администрира от фирма "Фикосса - БГ" ЕООД със седалище и адрес на управление в България, гр.София, ул.Обелско шосе № 8, регистрирана в Търговкия Регистър при Агенцията по вписванията с ЕИК 200786994, тел: +359 899 87 87 97,       e-mail: sales@plants.bg.

Моля, прочетете внимателно описаните по-долу общи условия, преди да използвате информацията и услугите, предлагани в сайта.

С използването на сайта Вие приемате и се съгласявате с тези условия автоматично.
Важно! При регистриране на поръчка или профил в сайтовете ни трябва да имате навършени 16 години.

Вижте нашата политика за бисквитките, като кликнете тук
 

Вижте нашата политика за защита на личните данни (GDPR), като кликнете тук

НАЧИНИ НА ПОКУПКА

Поръчките в PLANTS.BG могат да се направят чрез сайта - www.plants.bg, по телефона или директно на място в оранжерията на фирмата.

1. Пазаруване от онлайн магазина PLANTS.BG

За да пазаруване от сайта е препоръчително да се регистриране като по този начин ще имате личен акаунт, чрез който ще можете да проследявате своята поръчка, да имате списък с желани продукти, да получавате периодично новини от онлайн магазина, да обновявате Вашата лична информация. Със създаването на профил в сайта няма да е необходимо да въвеждате Вашата информация всеки път когато поръчвате от PLANTS.BG.

Приемането на поръчка от PLANTS.BG се счита за извършено тогава, когато съществува електронно потвърждение (e-mail), изпратено от PLANTS.BG до клиента.

PLANTS.BG в нито един момент не разглежда непотвърдена поръчка да има силата на договор.

Договорът влиза в сила при потвърждение на поръчката от PLANTS.BG.

Съгласно Закона за защита на потребителите PLANTS.BG Ви предоставя следната информация:

  • Основните характеристики на продуктите са описани в страницата за представяне на съответния продукт.
  •  Цената на стоките е изписана на страницата за представяне на съответния продукт.
  • Стойността на транспортните разходи за доставка НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ в цената на стоките.

PLANTS.BG има право по всяко време да прави промени по съдържанието и публикуваните продукти, услуги и цени. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката. При допуснати технически грешки в публикуването на информация, PLANTS.BG има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение на потребителя.

2. Поръчки по телефона

Можете да направите Вашата поръчка на телефон 0899 87 87 97, като наш оператор ще приеме Вашата поръчка.

3. Пазаруване на място

Можете да закупите цветя и аксесоари от PLANTS.BG директно на място на едрес ул.Обелско шосе № 8, гр. София.

Продуктите в сайта представляват оферти на PLANTS.BG само за онлайн пазаруване. Цветята и аксесоарите, както и техните цени на място могат да бъдат различни от предлаганите на сайта.

Ако желаете за вземете Вашата поръчка на място и искате да се възползвате от офертите, предлагани на сайта е задължително да направите вашата поръчка през сайта като в секция Начин на доставка изберете Вземане на място. Така наш служител ще подготви поръчката Ви и ще можете да я вземете на място на адрес ул.Обелско шосе № 8, гр. София.Настоящите правила и условия за продажба са на основата на сключен договор.

ДОСТАВКИ И ЦЕНИ

PLANTS.BG работи с куриерска фирма Еконт като използва услугите й за доставяне на пратки в София и страната до офис на Еконт и до адрес на клиента.

За София поръчките, направени в работен ден се изпълняват обикновено на следващия работен ден. Поръчките, постъпили в Събота или Неделя се изпълняват в Понеделник.

За Страната поръчките се изпълняват в срок от 5 работни дни.Моля, обърнете внимание, че е възможно да има забавяне при изпълнението на Вашата поръчка в случай на голямо натоварване.

Таксата за опаковка е от 1 до 3 лева в зависимост от големината и броя растения. Имате право и да избирате специална опаковка от 3 до 10 лева за  по-добрата им защита . При установена разлика в сумата на поръчката, клиентът трябва да позвъни на посоченият от нас телефон, ПРЕДИ да приеме пратката!

Доставката по Еконт е според тарифите на куриерската фирма като при изготвяне на поръчка през сайта цената на доставка се калкулира автоматично на стъпка Начин на доставка и се обявява преди да изпратите поръчката си.

За град София има и вариант за доставяне на поръчаните от Вас цветя до Вашата врата на цена от 7 лева за доставка. По този начин имате възможност да прегледате цветята и при проблем да върнете част от тях на момента. При избор на този вариант служител на фирмата ще се свърже с Вас за уточняване на ден и час на доставката.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Плащането се извършва:

1. Чрез наложен платеж - при получаването на поръчката. На този етап е възможно само тази опция.

РЕКЛАМАЦИИ

PLANTS.BG предлага на потребителя крехки, чупливи и податливи на климатични условия артикули и не носи отговорност за нарушена цялост на продукти, било то от транспорта или влиянието на времето. В случай на повредено растение от транспорта рекламация трябва да се заяви към фирмата, извършила куриерската услуга - фирма Еконт Експрес.

Поради това, че PLANTS.BG работи със стоки, които е възможно да влошат бързо качествените си характеристики, единствения начин за рекламация е в момента на получаване на поръчката - при опция ПРЕГЛЕД при куриера. Само тогава и не по-късно от този момент можете да направите рекламация като заявите на куриера да се свърже с нас, за да уредим начина на компенсация.

При объркан продукт от наша страна или получено растение с дефект, който не е описан, замяната е за наша сметка. Като при тези случаи също момента за заявяване на рекламация е при прегледа на поръчката в куриерската фирма.

Веднъж предадена поръчката от куриера на клиента последният няма право да заяви рекламация и PLANTS.BG не може да я приеме.

За даден продукт е възможно растението, което клиентът получава, да се различава в известна степен от сниманото в сайта – може да има леко разминаване по отношение на височина, големина на саксията, брой цветове/цветоноси, листна маса. Това е напълно нормално тъй като всяко растение е уникално. Подобни различия не са повод за рекламация и в такъв случай тя няма как да бъде уважена.

PLANTS.BG не носи отговорност за щети и поражения върху цветя и хора от неправилно използване и боравене с препарати (химикали) за защита от вредители. Моля спазвайте инструкциите, описани на опаковката на съответния препарат.

При темератури под 5 градуса и над 26 градуса, клиентът носи отговорност при измръзване или изсушаване.

В 14-дневен срок имате право да върнете продукти от нерастителен вид  ( торове, препарати и други.) , без да бъде нарушена цялостната опаковка  или външният вид на продукта
КЗП - https://kzp.bg/ - Комисия за защита на потребителите


Електронна платформа за онлайн решаване на спорове - https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=BG


ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

PLANTS.BG стриктно спазва Закона за защита на личните данни.

Като използвате този сайт вие се съгласявате всички лични данни, които ни предоставите, да бъдат обработвани с цел изпълнението на поръчката, която сте заявили.

PLANTS.BG гарантира конфиденциалността на личните Ви данни и те няма да бъдат използвани, предоставяни на трети лица, освен за доставка на закупените от Вас продукти.

АВТОРСКО ПРАВО

PLANTS.BG като собственик на сайта Ви дава право да разглеждате всички материали, които са публикувани само за лична употреба, а не за търговска цел.

Необходимо е да спазвате и се съобразявате с всички права и съответните означения.

Не се разрешава материалите от сайта да се променят по никакъв начин, да се разпространяват публично, да бъдат копирани или да се раздават за каквато и да обществена или търговска цел без съгласието на собственика.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Общите условия са документи, според които PLANTS.BG предоставя продукти на потребителите си чрез онлайн магазин. Потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.

В случай , че в следствие на използването на продукти от сайта, довели до вреди, отговорността е изцяло Ваша.

PLANTS.BG може да променя Общите условия по всяко време без предупреждение към потребителите. Потребителят има задължението да посещава страницата с Общи условия, за да се запознае с промените ако има такива.