МЕНЮ
Кошница

Агроперлит - насипно по 1 литър

Агроперлит - насипно по 1 литър
Ново ТОП
Агроперлит - насипно по 1 литър
1.20лв
  • Наличност: ДА
  • Каталожен номер: RZ25
  • Тегло: 0.20kg
Купи
Този продукт има минимално количество на поръчка 5

Агроперлитът притежава редица качества, които го правят незаменим подобрител на почвите при производството на цветя, разсади и зеленчуци, както и като добавка в почвени и торфени субстрати. Агроперлита е химически инертен, създава стерилна среда, и улеснява доставката на хранителни вещества  в растенията.

Приложение на агро перлита за орхидеи:
Агро перлитът може да се използва самостоятелно или като компонент в почвени смеси за орхидеи. Много е подходящо приложението му в субстрат за Орхидеи Цимбидиум.

Приложение:
Използването на агроперлита като компонент в почвените смеси позволява значително да се подобрят характеристиките на субстратите. Повишава рохкавостта, въздушната проницаемост, предотвратява уплътняването на почвата и образуването на почвена кора.

Притежава висока абсорбираща способност, 100гр. перлит поемат до 400мл. вода, която отдават постепенно на растенията. Предпазва корените от загниване в следствие на прекомерно напояване. Благодарение на капилярното разпространение на влагата почвата се овлажнява постепенно. Поради неутралното си pH агроперлита  помага за намаляване на киселинността на почвата.

 

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
Лош Добър
Етикети: перлит