МЕНЮ
Кошница

Каталог


Агератум Микс
Ново ТОП Изчерпан
Агератума е едногодишно влаголюбиво растение. Растенията образуват невисоки, плътни, силно раклонени туфи с неголеми съцветия. Цъфти през лятото непрекъснато до настъпване на студове. Семената се сеят края на Февруари. При температура 12-15 градуса поникват до 10 дни. Младите растения се пикират дву..
0.00лв
Алабаш - Деликатес Бял
Ново ТОП Изчерпан
Средно ранен сорт алабаш, който формира светлозелени, леко сплеснати стъблоплоди, богати на витамини и минерални вещества и с отлични вкусови качества. Стъблоплодите могат да се обират, когато достигнат 7-8 см диаметър, но оставени да пораснат дори и малко по-големи, все още запазват крахката си кон..
0.00лв
Алабаш Деликатесен Син
Ново ТОП Изчерпан
Късен сорт алабаш, образуващ едри, плоско-кръгли, синьо-виолетови стъблоплоди, достигащи тегло 250-350 грама. Крехък и ароматен зеленчук, несъдържащ мазнини, има много малко калории и ниско съдържание на натрий, което го прави полезен диетичен продукт. Този сорт алабаш има трайност до 30 дни след ур..
0.00лв
Бял Риган
Ново ТОП Изчерпан
Многогодишно растение, известно още като гръцки риган, с много по-силно изразен аромат от обикновения риган. Стъблата му са тъмнозелени до кафяви на цвят, с височина около 40 см, листата са дребни, елипсовидни от горната страна тъмнозелени и гладки, а от долната са покрити със светли власинки. Изпол..
0.00лв
Валериана
Ново ТОП Изчерпан
Валерианата е двугодишно растение с височина 50-100 см. Размножава се чрез семена, които се засяват през лятото разпръснато на дълбочина 1-2 см. Готовият разсад се слага на постоянно място през есента или през пролетта. Валерианата се отглежда за корени и коренища, които съдържат етерични масла, алк..
0.00лв
Далия (Гергина)
Ново ТОП Изчерпан
Далията има прави, кухи, в долната си част вдървенени стъбла, а листата са сложни, перести, назъбени и срещуположни. Цветовете се образуват по върховете на стъблата и са разположени на дълги дръжки, които излизат от пазвите на листата. Различават се по багри. Далията образува месести цилиндрични гру..
0.00лв
Девисил
Ново ТОП Изчерпан
Девисилът е многогодишно влаголюбиво растение с височина до 2 м. Семената се засяват през март на дълбочина 1-1.5 см. Готовият разсад се разсажда края на април-началото на май, при разстояния между редовете 50 см. Използва се като билка и подправка.Често срещани болести:     Мана, ..
0.00лв
Декоративни Тикви Кратунки
Ново ТОП Изчерпан
Едногодишно пълзящо растение с ранообразни форми и цветове, вирее на слънце и полусянка. Семената се засяват през април-май, като се покрива с 1 см почва и оросяват. Използват се за декорация на огради, балкони и др...
0.00лв
Декоративни тиквички Микс
Ново ТОП Изчерпан
Микс от декоративни тиквички с различни форми и цветове. Семената се засяват в края на май. Готовите растения се нудаят от подпорки. Когато са добре узрели и изсъхнали плодовете запазват външния си вид в продължение на месеци. Подходящи за декорация...
0.00лв
Дигиталис (Напръстник) Микс
Ново ТОП Изчерпан
Двугодишно растение. Дигиталисът е много непретенциозен за отглеждане. Чувства се отлично и при минимална слънчева светлина и вода и фактически не изисква почти никакви грижи.  Той образува високо цветоносно стъбло,  с множество цветове наподобяващи по форма на малки напръст..
0.00лв
Ехиум (Усойниче)
Ново ТОП Изчерпан
Едногодишно издръжливо растение.  Притежава изправено, покрито с разперени твърди власинки неразклонена стъбло, достигащо на височина 45 cm. Листата му са ланцетни. Вирее на слънчево място и на почви с добри дренажни свойства.Семената се засяват през Април-Май на определеното за цъфтеж мяс..
0.00лв
Жълт кантарион
Ново Изчерпан
Жълтият кантарион е многодишно растение с височина 30 - 70 см. Събира се на стръкове с листа и цвят на около 20 см от върха. Намира приложение като билка с многостранно действие...
0.00лв
Зеле Бяло - Балкан Зеле Бяло - Балкан
Ново ТОП Изчерпан
Този сорт зеле е за късно производство. Листната розетка е средно голяма, компактна.  Зелката  е голяма, кръгла, плътна, сочна, крехка, изпъкнала над листната розетка , със средно тегло 4 - 5 кг. Сортът е устойчив на ниска влажностна въздуха и високи температури. Има добра съхраняемост. ..
0.00лв
Ипомея (Грамофонче)
Ново ТОП Изчерпан
Ипомеята вирее на слънце. Грамофончетата не понасят разсаждане, затова засейте на постоянно място през Април. Имат увивно стъбло и цъфтят цяло лято...
0.00лв
Кала - бяла
Ново ТОП В наличност
Саксия - 12 см, височина около 30 см...
0.00лв
Кампанула Карпатика
Ново ТОП Изчерпан
Многогодишно растение подходящо за алпинеуми. Вирее на слънчево място или лека сянка, на почва с добри дренжни свойства. Семената се засяват през Май-Юни като се разпръснат равномерно, притъпкват се, без да се покриват с почва, готовите растения се разсаждат през есента на постоянно място. Цъфти оби..
0.00лв
Киселец
Ново ТОП Изчерпан
Киселецът е многогодишно тревисто растение с леко кисел вкус, което се отглежда като листен зеленчук или билка с реколта от ранна пролет до късна есен. Растението е високо около 60 см и с издължени зелени и червеникави листа. Сортът е подходящ като добавка и основна съставка при приготвянето на супи..
0.00лв
Коприва
Ново ТОП Изчерпан
Копривата е многогодишно тревисто растение, вирее на всякакви почви и е лесно за отглеждане. Семената се засяват директно през есента (октомври-ноември) или рано на пролет при висока почвена влажност. Листата са дълги 3 до 15 см и заедно със стъблото са покрити с парещи власинки. Накисването във вод..
0.00лв
Копър Местен Копър Местен
Ново ТОП Изчерпан
Подправно тревисто растение. Съдържанието на витамини на копъра, голямата ранозрялост, лесното отглеждане и възможността за получаване на реколта през цялата година го характеризират като ценно зеленчуково растение.Често срещани болести:     Краставична мозайка по сенникоцветни растенияМос..
0.00лв
Кореопсис (Жълтичка)
Ново ТОП Изчерпан
Едногодишно обилно цъфтящо растение. Вирее на ярко слънце и в почва с добри дренажни свойства. Кошничките са златисто-жълти, с тъмнокафяв център или целите червенокафявокадифени. Открояват се с ярката си багра. Растенията се засаждат самостоятелно или в групи с други цветя. При оптимална температура..
0.00лв
Корнишони - Левина микс
Ново ТОП Изчерпан
Хибриден сорт с предимно женски цветове. Корнишоните са дълги 8-9 см, тъмнозелени с брадавички по повърхността. Ранен сорт, дава висок и качествен добив.Често срещани болести:                Мана  по краставици          ..
0.00лв
Космос
Ново ТОП Изчерпан
Космосът развива силно разклонено стъбло и тънки, линейни, двойно перести листа. Съцветията са големи, съставени от малко, но широки лигули, обагрени в бяло, розово и червено. Вирее на слънце, но предпочита шарена сянка, не е претенциозен към почвата. Засявайки Април, Космосът цъфти обикновено от Юл..
0.00лв
Крес
Ново ТОП Изчерпан
Бързорастящо едногодишно растение с право стъбло и височина до 60 см, което се използва като листен зеленчук. Листата са сочни с пикантен и свеж вкус, напомнящ леко този на хряна. Листата на кресона са богати на витамини, каротин и минерални соли. Използва се за салати, супи, сосове и др. Подходящ з..
0.00лв
Кученце (Антиринум)
Ново ТОП Изчерпан
Многогодишно растение, което се отглежда като едногодишно, рядко двегодишно. Листата са неголеми, ланцетно удължени, целокрайни, на съвсем къси дръжки или приседнали. Кученцето е оранжерийно растения с цветове, събрани в съцветие кочан. Кученцето изисква открити, слънчеви места и добре наторена град..
0.00лв
Кученце Каскадно
Ново ТОП Изчерпан
Многогодишно растение, което се отглежда като едногодишно, рядко двегодишно. Листата са неголеми, ланцетно удължени, целокрайни, на съвсем къси дръжки или приседнали. Кученцето е оранжерийно растения с цветове, събрани в съцветие кочан. Кученцето изисква открити, слънчеви места и добре нат..
0.00лв
Лавандула
Ново ТОП Изчерпан
Лавандулата е многогодишна етерично-маслена култура. Храстовидно растение с височина 40-50 см и добра студоустойчивост. Вирее на леки, богати обработени почви и цъфти от до септември. Размножава се чрез семена, от които се произвежда разсад или вегетативно чрез резници. Изсушените стръкове лава..
0.00лв
Лаватера Mикс
Ново ТОП Изчерпан
Едногодишно храстовидно растение.На височина достига от 1 м. Листата са тъмнозелени, назъбени и покрити с фини власинки. Цветовете излизат от пазвите на листата, с форма на фуния и диаметър около 10 см. Вирее на слънце или полусянка и всякакъв вид почва. Семената се засяват директно в добре обр..
0.00лв
Лапад
Ново ТОП Изчерпан
Лападът е многогодишно растение, което се отлгежда на едно и също място до 3-4 години. Той е най-ранният зеленчук, който се появява рано на пролет. Лападът е с тъмнозелени листа, с приятен, леко кисел вкус. Беритбата започва през април като се берат листата с дръжката, без да се засяга стъблото. Сеи..
0.00лв
Латинка (Ниско растяща) Микс
Ново ТОП Изчерпан
Едногодишно издръжливо растение. Вирее на слънце или лека сянка, на добре дренирана почва. Отглежда се чрез разсад като семената се засяват през февруари-март, разпръскват се равномерно, покриват се с фин слой почва и при температура 21-24 градуса. Поникват за около 20 дни. Растенията се разсаждат к..
0.00лв
Латирус Микс
Ново ТОП Изчерпан
Едногодишно растение, вирее на слънчево място. Цъфти в различни ароматни цветове – бяло и във всички нюанси на червено, розово, лилаво. Семената на ниският латирус се засаждат обикновено през пролетта директно в земята, без да се разсаждат. Латирусът е много подходящ за засаждане в алпинеуми, бордюр..
0.00лв
Показани от 1 до 30 от 82 (3 страници)