МЕНЮ
Кошница

Семена за билки и подправки


Босилек Дарк Опал
Ново ТОП
Едногодишно растение с височина до 70 см. Предпочита слънчеви места и дълбоки, богати, пропускливи почви. Размножава се със семена, които се засяват февруари-март на дълбочина 1 см. Разсажда се на постоянно място в края на април – началото на май.Често срещани болести:   &nbs..
1.40лв
Ехинацея
Ново ТОП
Ехинацеята (Echinacea Purple coneflower) е многогодишно, студоустойчиво растение, популярно и заради билковите си качества. Използва се като билка при профилактика на грип и възпаления на дихателните пътища.УКАЗАНИЯ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ:Семената се засяват през април - май, готовите растени..
1.25лв
Жълт кантарион
Ново ТОП
Жълт кантарион е растение билка, което се използва в народната медицина. Растението е многогодишно и расте на височина окоро 30-70см. Стъблата и листата са най-полезната част от растението, от която се приготвят отвари, чайове и други.    ..
1.20лв
Коприва
Ново ТОП
Копривата е изключително лесно за отглеждане растение, богато на безброй витамини и минерали, като желязо, фосфор, натрий и др и витамини А, С и D. Расте успешно на всякакви видове почви. Растението е многогодишно. Характерните листа на копривата “парят” заради власинките, които покриват повърхностт..
1.20лв
Копър Местен- 5гр
Ново ТОП
Копърът е подправка със силен отличаващ се аромат, която е подходящ за приготвянето на множество топли и студени ястия от българската кухня, като бобви варива, салати и много други.   ..
1.10лв
Лавандула 0,2гр
Ново ТОП Изчерпан
Лавандулата е силно ароматно и красиво многогодишно растение, което се използва широко както в билколечението, народната медицина и козметиката, така и в някои специалитети в кулинарията. Лавандулата е вечно зелено растение, което допълва красотата на слънчевите места в градината или в саксия на..
1.25лв
Лимонена трева
Ново ТОП Изчерпан
Лимоновата трева е многогодишно тревисто растение, което се цени високо заради своя наситен лимонов аромат. Използва се изключително много като билка или подправка в азиатската кухня. Може да употребявате Цимбопогона в сушено или свежо състояние, като и в двата случая запазва нас..
1.50лв
Магданоз Италиански гигант - 5 гр.
Ново ТОП
Ранен много високодобивен сорт, отличаващ се с изключително едри и облистени розетки. Листата са силно ароматни, широки, лъскави и с наситен тъмно зелен цвят. Препоръчва се валиране на почвата и леко оросяване след засяване. Сортът е много адаптивен, не образува кореноплоди и е предпочитан, ка..
1.00лв
Магданоз Кърли Мос 5гр
Ново
Магданоз Кърли Мос 5гр ..
1.00лв
Магданоз Фестивал  5гр
Ново ТОП
Магданоз Фестивал е много популярен сорт поради лесното му отглеждане. Притежава отлични вкусови качества. Отглежда се на открито в градината или в кашпи. Освен страхотен вкус, листата на този сорт магданоз имат и декоративни качества. ..
1.00лв
Маруля черна гюмюрджина
Ново ТОП
 Средно ранен сорт марули, предназначени за есенна сеитба. Главата е едра, изправена, с големи, издължени, тъмно зелени, гладки листа. Много сочна, крехка и хрупкава. Тежината на листната розетка – около 250 – 300 гр. Презимува успешно. УКАЗАНИЕ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ:Вегетацион..
1.20лв
Маточина
Ново ТОП
Маточина е растение билка, което успешно се използва за лечение на настинки, проблеми с храносмилането и други. Растението е многогодишно, нискостеблено с височина на стъблата около 30-40см. Най-ценната част на маточината са листата. Препоръчва се да се берат преди периода на растеж, който е в края ..
1.40лв
Мащерка
Ново ТОП Изчерпан
Мащерката е растение-подправка, което е много разпространено по нашите ширини. Мащерката е нискостеблено многогодишно растение. Отглежда се на слънчеви места. Семената се засяват в периода март-май. Мащерката е устойчива на ниски температури.   ..
1.20лв
Медицинска лайка
Ново ТОП Изчерпан
 Семена за медицинска лайка – многогодишно растение с височина 10-15 см , не взискателно към почвени и климатични условия. Характерно при нея е , че когато се разсади септември-октомври цъфти месец май, а при разсаждане март-април цъфти в края на юли. Използва се в медицината и като бил..
1.20лв
Мента
Ново ТОП
Ментата е ниско тревисто многогодишно растение, което притежава страхотни уникални ароматни свойства и лечебна сила на листата. На височина достига около 30см, което го прави подходящ избор за малки кътове в градината. Листата му са продълговати с интересна форма по краищата.  ..
1.30лв
Риган
Ново ТОП
Риган е растение подправка с богат аромат. Растенията са многогодишни. Отглеждат се на слънчеви места с богата почва с добър дренаж. Риганът се консумира както в сурово състояние, така и сушен. Използва се в кулинарията, козметиката и билколечението.     ..
1.30лв
Розмарин
Ново ТОП
Розмаринът е прекрасна подправка. Растенията са вечнозелени, многогодишни и компактни. Семената на розмарина се засяват през февруари-май за създаването на разсад. Преди засяване трябва да се накиснат във вода със стайна температура. Младите растения се засаждат на открито през лятото – месец ю..
1.25лв
Салвия
Ново ТОП
Салвията е растение билка, което достига до около 1.5м на височина. Често се отглежда заради силните му противовъзпалителни свойства, използвано като билка, особено за лечение на възпаления на дихателните пътища, ревматизъм и гинекологични проблеми. Салвията е многогодишно растение.   ..
1.40лв
Семена на главеста целина Гигант Прага 2гр.
Ново ТОП
Главестата целина е подходяща за късно производство.Има едра овална глава, с жълто-бяла гладка кора и тъмно зелени лъскави листа. Месестат част е бяла и ароматна.Може да се консумира в прясно състояние , а също и да се съхранява 4-6 месеца.  ..
1.10лв
Чубрица местна  - 5гр
Ново ТОП Изчерпан
Чубрицата е неизменна част от народната кулинария. Присъства на всяка трапеза като подправка за овкусяване на разнообразни ястия и салати. Растението се отглежда лесно както в дворове, така и в саксии. Отличава се със силен аромат.   ..
1.20лв
Показани от 1 до 21 от 21 (1 страници)