Тиквички
Готварските тиквички за ранно полско производство се отглеждат чрез разсад. Семената се засяват в саксии около 1 месец преди датата на разсаждането и се пикират. Разсадът се изнася на полето в края на април-началото на май. Растенията се засаждат на разстояние 1,2/0,6 м. Тиквичките се отглеждат при редовно поливане. В началото на плододаването поливките зачестяват. Отглеждат се в парници.
Беритба - Готварските тиквички се берат ежедневно. Плодовете в стопанска зрелост трябва да бъдат 15-18 см дълги. От едно расрение се получават до 20 плода, а от декар 2500-3000 кг
Често срещани болести:
Мана по тиквички
Брашнеста мана по тиквички
Бактериен пригор (ъгловати петна)
Кореново и стъблено гниене
Няма добавени продукти в тази категория.